Waar let jij op bij het kopen van een armband of een ring? Houd je van bescheiden sieraden, of heb je het liever zo opvallend en glamoureus mogelijk? Ga jij voor de goedkope ringen, of neem jij er alleen genoegen mee als je er een extra lening voor zou moet openen? Hoe het ook zij, de aanblik van glinsterende sieraden verandert ons allemaal in eksters met sterretjes in de ogen. Hieronder staan daarom de vijf duurste damessieraden ter wereld op een rij. Tijd om je kwijldoekje erbij te pakken.

De duurste armband

We beginnen met het duurste armbandje op aarde. Deze armband van Cartier is ingelegd met een overvloed aan diamanten (briljant en single-cut). De vlekken van de panter zijn uitgebeeld door middel van prachtige, zwarte onyxen. Twee hypnotiserende smaragden dienen als ogen. Het armbandje is soepel en sluit daarom mooi aan op de pols. Het pronkstuk voor dames was onderdeel van de privécollectie van de Hertogin van Windsor. Zij schafte het sieraad aan in 1952. Tijdens een veiling van Sotheby’s in 2010 ging het armbandje voor maar liefst 5,25 miljoen euro over de toonbank. Natuurlijk begrijpen wij dat jij als lezer dit veel geld vindt, daarom hebben wij bij Moorell een geschikt aanbod betaalbare armbanden voor jou. Bekijk hier onze vrouwen armbanden

Het duurste horloge

In 2018 onthulde Graff dit sprankelende horloge genaamd Graff Diamonds Hallucination. Dit handgemaakte uurwerk bevat 110 karaat aan zeldzame diamanten in de kleuren, rood, roze, violet, geel, cognac, blauw en olijfgroen. Iedere edelsteen is individueel uitgekozen om dit kunstwerk te mogen sieren. Met het prijskaartje van 46.6 miljoen euro is dit het duurste object dat ooit is onthuld op de Baselworld Watch and Jewellery Show in Zwitserland.

De duurste broche

Dit bijzondere sieraad werd in 2013 tentoongesteld op een van de belangrijkste kunst -en antiekbeurzen ter wereld, de Tefaf. De broche, die de vorm van een pauw aanneemt, is ingelegd met 120.81 karaat aan diamanten. In het midden van de broche bevindt zich één van de meest zeldzame, blauwe diamanten ter wereld. Deze diep blauwe, peervormige edelsteen kan van de pauw worden losgekoppeld, wat de mogelijkheid geeft om het sieraad op meerdere manieren te dragen. De wonderlijke broche werd destijds verkocht voor ruim 77 miljoen euro.

De duurste ring

De duurste ring ooit werd in 2017 verkocht tijdens een veiling van Sotheby’s in HongKong voor een recordbedrag van 66.8 miljoen euro. Dat is geen gek bedrag, aangezien deze platina ring als bedje dient voor de duurste diamant ter wereld. Het gaat hier om de Pink Star. Zoals de naam al doet vermoeden is deze perfect heldere diamant roze van kleur. De diamant weegt maar liefst 59,6 karaat. In 2014 werd de ring al eerder geveild voor het belachelijk hoge bedrag van 83.5 miljoen euro. De koper bleek dit bedrag niet te kunnen betalen, wat ons vrij plausibel in de oren klinkt. Bij Moorell kosten de ringen geen 66.8 miljoen euro maar beginnen de prijzen vanaf slechts 16,50 euro. Bekijk ons assortiment ringen vrouwen of ringen mannen

De duurste collier

We eindigen sterk met het duurste sieraad in deze lijst. In 2015 werd dit bijzondere collier “A Heritage in Bloom” onthuld. Het sieraad is ontworpen door de juwelier Wallace Chan en werd bekend als de duurste ketting ter wereld. De ketting is ingelegd met 11.551 diamanten en weegt maar liefst 383.4 karaat. Het zou ook weleens het meest arbeidsintensieve collier ter wereld kunnen zijn. Toen Wallace Chan met het afgewerkte product in zijn handen stond, had hij er al 47.000 uren van zijn leven in geïnvesteerd. De ketting is zodanig gevormd dat het op wel 27 verschillende manieren gedragen kan worden. Het sierobject ging voor het bombastische bedrag van ruim 180 miljoen euro over de toonbank.