Voor veel vrouwen is een ring het ultieme sieraad. Ook mannen mogen er graag mee gezien worden. Net zoals bij kleding, schoenen, tassen en alle andere vormen van mode wil je natuurlijk wel een ring dragen die echt bij jou past. Er zijn zoveel soorten ringen te koop dat een keuze maken behoorlijk ingewikkeld kan zijn. Heb jij ook last van keuzestress en wil je weten hoe je de ring kiest die echt bij jou past? Toch gaat het jou ook lukken om een exemplaar te vinden waar je erg blij van wordt. Met deze tips kun je jouw handen dat beetje extra geven dat ze verdienen en lang genieten van een ring aan je vinger(s).

Vorm en formaat

Ben je trots op je handen? Veel vrouwen beschouwen hun handen en vingers als mooiste deel van zichzelf. Jouw handen zijn uniek en mogen zeker gezien worden. Een ring is daarvoor erg geschikt! Als je een ring uitkiest is het belangrijk om naar het formaat en de vorm van je vingers te kijken. Heb je lange vingers? Kies dan voor een verfijnd type ring, bij voorkeur rond of ovaal van vorm. Zeker als je smalle handen hebt is dit een goed idee. Bij kortere vingers is ook een ronde ring vaak erg mooi. Zijn jouw vingers gemiddeld qua lengte? Dan zitten vrijwel alle soorten ringen als gegoten. Kies dan vooral een exemplaar dat bij je past. Kleed je je graag elegant of juist uitbundig? Stem daar je nieuw sieraad op af en je hebt een goede match.

Elk materiaal heeft z’n prijs

Wat ringen betreft is er ook in het materiaal enorm veel variatie. Het is bijna niet te doen om alle mogelijke materialen op te noemen. Van titanium tot goud en van platina tot zilver, de lijst is lang. Vrijwel alle materialen hebben ook weer andere varianten. Een gouden ring bijvoorbeeld kan ook worden uitgevoerd in roodgoud of witgoud. Welk materiaal je kiest voor je ring is dus vooral erg persoonlijk. Daarbij is vooral belangrijk om te bedenken wat je het meeste aanspreekt. En daarnaast is ook de prijs een overweging voor veel mensen. Als je weet wat je maximaal wil betalen voor een ring kun je gerichter kijken en wordt de keuze wat makkelijker. Bekijk hier ons assortiment ringen voor mannen of ringen voor vrouwen