Je wil er graag modebewust en verzorgd uitzien, zonder last te hebben van nare luchtjes. Als je een armband gaat dragen is hygiëne daarom een belangrijke zaak. Een armband is een sieraad dat weinig onderhoud van je vraagt. Mooi, want zo hou je tijd over voor leuke dingen, bijvoorbeeld voor het uitzoeken van je volgende juweeltje. Het fijne van een armband is dat je ‘m altijd makkelijk af kunt doen. Dat is zeker aan te raden als je zee of zwembad induikt. Voor al je andere bezigheden geldt eigenlijk dat de armband om kan blijven. Met deze tips zorg jij ervoor dat je er altijd fashionably bijloopt en je armband fris blijft.

Verzorging vereist

Sieraden zijn het meest persoonlijke onderdeel van je garderobe. Vaak gaat een echt verhaal schuil achter dat mooie bandje om je arm. Ook als de armband een cadeau van een dierbare was of een souvenir van die onvergetelijke vakantie ben je er erg voorzichtig mee. De kans is groot dat je je geliefde armband zoveel mogelijk draagt. Toch zal er een moment komen waarop onderhoud noodzakelijk is. Je duurste schoenen poets je toch ook en die gave spijkerbroek moet ook af en toe in de was? Het is logisch dat je er best tegenop ziet om je armband te poetsen.

Sporten en douchen

Als je slim bent kies je voor een makkelijk materiaal. Roestvrijstaal bijvoorbeeld. RVS-armbanden zijn niet alleen mooi, stoer en duurzaam, staal is ook nog eens heel sterk. Het kan tegen een stootje en past daardoor perfect in een druk leven. Het mooie van roestvijstaal is daarbij dat het waterbestending is. Voor roest hoef je, zoals de naam al zegt, echt niet bang te zijn. Ben je veel in de sportschool te vinden en mag je armband met je mee? Dan is een kralenarmband altijd een goede het. Zweet wordt niet geabsorbeerd zodat je je tijdens je training goed kunt blijven focussen.

Schoonmaken

Het schoonmaken van vrijwel alle soorten armbanden is simpel. Je hebt er zelfs geen gereedschappen of dure onderhoudsproducten voor nodig. Een drupje afwasmiddel, een beetje water en een schone doek is vaak al genoeg bij metalen exemplaren. Ga niet driftig boenen, en gebruik vooral niet te veel schoonmaakmiddel of water. Less is more als het over het schoonmaken van sieraden gaat. Ga je voor een leren armband, maar zie je op tegen het schoonmaken? Dan is baking soda een uitkomst. Maak een sopje met water en baking soda, wrijf het over je leren sieraad en reken af met vieze luchtjes. Test het eerst wel even op een klein stukje van je armband. Better safe than sorry.

Ben je nog op zoek naar een leuke armband? Bekijk dan eens onze heren armbanden of dames armbanden