De mannenarmband is de laatste jaren steeds populairder geworden en is bijna niet meet weg te denken. De vrij traditionele plaatarmband heeft plaats gemaakt voor trendy armbanden voor mannen. In de categorie, armbanden mannen, hebben we trends als armbanden van puca schelpen, klaparmbanden en de neon plastic-armbanden al voorbij zien komen. Er is gelukkig in die categorie, armbanden mannen, een ware ontwikkeling geweest en ook voor mannen is een ruim aanbod aan mooie en stoere armbanden te vinden.

Kies de juiste armband

Als je bijvoorbeeld op Instagram kijkt, ziet het er allemaal zo makkelijk uit. Het gevaar is alleen dat wanneer je ook zo’n armband wil gaan dragen, dat je kans loopt om op die vent te willen gaan lijken en dan zien anderen. Probeer dus niet iemand na te doen of te imiteren maar wees origineel en zoek een stijl uit die bij jou als persoon past.

Eén armband

De eenvoudigste manier is natuurlijk het dragen van één armband. Draag je ook een horloge, draag de armband dan aan je andere pols. Zorg ervoor dat je armband en horloge, visueel van elkaar verschillen, anders lijkt het of je twee horloges draagt. Probeer een armband te dragen die bij je outfit past. Er zijn genoeg armbanden voor erg weinig te koop, dus je kan bij iedere outfit wel een passende armband dragen. Kijk of je een armband kan krijgen waar de tint van je outfit, subtiel in terugkomt.

Meerdere armbanden

Het ziet er op de foto’s allemaal fantastisch uit, zo’n 10 tot 15 verschillende armbanden die over je arm heen glijden, maar in het dagelijks leven is het niet echt handig. Heb je bijvoorbeeld een kantoorbaan, dan zullen je armbanden vaak in de weg gaan zitten, vooral als je met een toetsenbord aan het werk bent, of je muis vasthoudt. Is het voor jou wel mogelijk om meerdere armbanden te dragen, begin dan rustig aan het aantal armbanden op te bouwen.
 
Het is een beetje vreemd om van de ene op de andere dag op je werk te verschijnen met 15 armbanden om. Bouw het langzaam op en breid je verzameling steeds uit met één armband tegelijk. Breng variatie in je armbanden, met bijvoorbeeld kleur en materiaalsoort. Vermijd echter wel een overdaad aan één kleur en draag bijvoorbeeld voor iedere twee gekleurde armbanden, minsten één neutrale armband. Wil je meerdere armbanden gaan dragen, doe dit dan aan één arm. Het ziet er anders erg overdreven en ongemakkelijk uit, tenzij je door wil gaan voor piraat natuurlijk.

Armband samen met horloge

Voor het dragen van armbanden naast je horloge, is een één tweetje de beste oplossing. Voor het ene horloge, draag je twee armbandjes. Deze armbandjes mogen best vrij dun zijn en worden voor het horloge gedragen, dus aan de kant van je hand en niet erachter. We hebben eerder gezegd dat je armbanden juist aan je andere hand moet dragen, maar misschien heb je er daar al genoeg zitten en dan kunnen een paar armbandjes met een horloge prima samengaan. Probeer dan wel zoveel mogelijk de armbandjes bij je horloge te matchen. Kijk ook een beetje naar de verhouding horloge en armbandjes. Hoe grover het horloge is, des te grover kunnen de armbandjes zijn en andersom natuurlijk.

Experimenteren met stijlen

Armbandjes blijven hoe dan ook een accessoire en een accessoire is bedoel om je totale look compleet te maken. Het is een manier van stijlen, waarbij je een passend visueel evenwicht probeert te vinden en daar kan je best mee experimenteren. Als het niet is wat je ervan verwacht, doe je het gewoon weer af, maar als je het niet probeert, dan weet je het niet. Wees dus creatief en probeer verschillende combinaties en stijlen, wat je niet bevalt gebruik je niet, zo simpel kan het zijn.

Enkele stijlen

Probeer eens een mix van verschillende kralen en de verschillende maten hiervan. Een combinatie van staal en huidkleurig leer is misschien ook iets om over na te denken. Of wat dacht je van de zogeheten Bohemian twist, dit is een combinatie van kralenarmbanden en leer. Ga je voor de wat ruige en mannelijke uitstraling, ga dan voor de ID-armbandstijlen, gecombineerd met verschillende kettingarmbanden.