Dacht je dat ringen alleen voor vrouwen zijn? Dan heb je het mis! Wist je dat mannen zelfs al eeuwenlang ringen dragen? Zo konden ze meteen duidelijk maken dat ze rijk of getrouwd waren. Gelukkig mag je een ring ook dragen omdat je het gewoon mooi vindt. Een ring als sieraad is voor iedereen. Of je nou jong of op leeftijd bent, man of vrouw: jouw vingers verdienen een ring. De keuze is reuze, dus er is ook voor jou een model te vinden dat je met veel plezier om kunt doen. Je vindt ze in alle kleuren van de regenboog, met steen of zonder, stoer of verfijnd.

Symbool voor de liefde

De meest bekende reden waarom mannen een ring dragen is om geen twijfels over hun burgerlijke staat te laten bestaan. Het kan best even wennen zijn om als pasgetrouwde man een ring te gaan dragen al je dat nooit eerder hebt gedaan. Gelukkig went het snel. Als je kiest voor een goed passende ring die comfortabel zit voel je al snel niet meer dat je ‘m draagt. Een trouwring staat symbool voor oneindige liefde, want een ring is immers rond en kent geen begin of einde. Er zit dus heel wat romantiek in de ring om je vinger. In Nederland wordt een trouwring vaak rechts gedragen, maar links mag ook.

Voor de sier

Ook als je single bent mag je als man gelukkig een ring dragen. In de oudheid werd vaak voor een ring gekozen om te laten zien hoe rijk je was. Gelukkig hoeft een ring niet duur te zijn. Kies je voor goud, dan hangt daar vaak een prijskaartje aan. Hou je niet zo van een opzichtige ring en wil je iets subtielers? Dan is titanium een goede keuze, bekijk hier onze titanium ringen. Naast modern en tijdloos is dit ook nog eens een zeer licht materiaal. Het is daarom erg prettig om te dragen. Als man kun je, net als vrouwen, een ring dragen aan welke vinger dan ook. De meeste mannen kiezen voor wijs- of ringvinger.

Statement

Een ring is mooi en kan een onderdeel van je outfit zijn. Je kunt er een kleur mee benadrukken, maar met een ring kun je ook een statement maken. De zegelring is daar een goed voorbeeld van. Dit sieraad wordt vaak aan de pink gedragen. Hoor je bij een club of vereniging? Dan draag je waarschijnlijk met trots het embleem aan je vinger. Ook een familiewapen of eigen ontwerp misstaat niet op een zegelring. Dit type ring is daarom ook een perfect cadeau voor een man uit je familie of vriendenkring. In traditioneel goud is een zegelring prachtig, maar elk ander materiaal is er ook geschikt voor. Bekijk hier alle ringen voor mannen.