Ook als man vind je het belangrijk hoe je eruitziet. Dat wordt door de mannen vandaag ook gedaan door het dragen van accessoires. Het vormt de totale look van je outfit en dan is het belangrijk dat alles op elkaar is afgestemd. De mannen armband is één van die accessoires die eigenlijk niet meer is weg te denken. Ze zijn te koop in verschillende materialen, zoals staal, rubber, hout of een ander soort materiaal, maar er is één materiaalsoort die eruit springt en dat is de leren armband, of ook wel bracelet genoemd.

Mode en styling

Het geldt niet alleen voor de dames, maar de heren vinden tegenwoordig mode en styling ook erg belangrijk. Een mooie outfit, afgemaakt met passende accessoires en dat kan op verschillende manieren. Gedistingeerd en zakelijk, stoer, of toch liever de surfer look. Over het algemeen zijn mannen armbanden wat stoer uitgevoerd, maar dat neemt niet weg dat een subtiel, dun en eenvoudig armbandje juist je outlook meer compleet kan maken dan die grove stoere armbanden. Het is een kwestie van evenwicht zoeken in je styling. Dunnen subtiele armbandjes zijn bij bijna iedere kledingstijl te dragen, terwijl dikke grove armbanden niet voor iedere stijl geschikt is.

Welke soorten en stijlen

Een leren armband is zeker niet gewoon een stukje leer die je om je pols kan knopen. Daar zijn verschillende stijlen en soorten in. Er is bijvoorbeeld de gevlochten armband. In deze armbanden kunnen ook edelmetalen zoals goud of zilver met het leer mee gevlochten worden, maar het vlechtwerk kan ook bestaan uit verschillende soorten leer en verschillende kleuren. Deze mannen armbanden kunnen aan de voorzijde ook gekoppeld worden met een metalen koppelstuk waarin eventueel ook nog edelstenen in verwerkt kunnen worden. Leren armbanden zijn zo veelzijdig, dat je helemaal de vrije loop kan laten gaan, als het gaat om ontwerp en design. Van wikkelarmband, tot lerenarmband met kralen of bijzondere stiksels. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er wel en daarmee is een leren armband de meest veelzijdige mannen armband die je kunt bedenken.

Sluitingen

Wat dat betreft is er ook veel op de markt. De drukknop is misschien het meest voor de hand liggend, maar dat is tegenwoordig zeker niet meer de enige oplossing om je armband om je arm te houden. Er zijn leren armbanden die je op maat moet kopen, want deze hebben geen sluiting. Deze armbanden duw je als het ware, met enige moeite, over je hand heen en zal dan altijd vrij los om je pols zitten. De zogeheten karabijnsluiting kennen we van de kettinkjes en zijn erg makkelijk in gebruik, maar deze zijn moeilijk te bevestigen aan een leren armband en daarom zal je ze hooguit alleen aan vrij dunne armbanden tegen kunnen komen.
De kapittelsluiting is een sluiting, waarbij je als het ware een metalen dwarspen, door een ring heen steekt, waarna hij dwars achter de ring blijft zitten. Dit soort sluitingen kunnen mooi bewerkt zijn en geven een stoere uitstraling. De gespsluiting is een type sluiting dir exact hetzelfde werkt als een broekriemgesp. In leuke designs te krijgen en geven een stoere en robuuste uitstraling.  De meest gebruikte sluiting voor leren armbanden is toch wel de magneetsluiting. Deze kleine magneetjes zijn zo ontzettend sterk dat ze gegarandeerd blijven zitten, maar meestal wordt de sluiting ook zo ontworpen dat er nog een bepaalde handeling voor nodig is. Deze sluitingen zijn meestal op een manier vervaardigd dat de sluiting zelf al een sieraad op zich is.

Dames en heren

De leren armbanden zijn er niet alleen voor mannen, maar natuurlijk ook voor de dames onder ons. Voor de dames zijn de armbanden meestal wat verfijnder en niet zo robuust als de armbanden voor de heren. Het is mogelijk om setjes van deze armbanden te kopen, waarmee je beiden dezelfde armband draagt, maar dan is de armband voor de man wat grover en die van de vrouw wat subtieler gemaakt.

Klein extra detail

Er zijn genoeg mensen die een geïrriteerde huid krijgt bij het dragen van metalen. Dat kan een allergische reactie zijn en daardoor zou je dus geen sieraden kunnen dragen. Leer is een natuurlijk materiaal en hierdoor kan je geen allergische reactie krijgen.